Ayakkabı Çanta Kombini Nasıl Yapılır?

ayakkabı çanta kombini

Çok uzun bir zaman önce değil: A’dan Z’ye kombin edilmiş birbiriyle uyumlu kıyafetler, çantalar ve ayakkabılar modası geçmiş olarak görülüyordu. Modaya uygun olmak için ‘fazla mükemmel’ olan bu kombinler hakkındaki görüşler zamanla yumuşadı. Moda dünyası her ne kadar mükemmellikten kaçmaya çalışıyor ve basit olanla en giyilebilir olanı harmanlamaya çalışıyorsa da içinde bulunduğumuz zaman oldukça özgür. Bu nedenle her kadın dilediği tarzda giyinmeyi ve kendini tarzını yaratmayı seçiyor. Bununla birlikte uyumlu giyinmek eskisi kadar sert eleştirilere maruz kalmıyor. Vintage tarz dediğimiz geçmişi anımsatan kıyafetlerin ve aksesuarların geri dönüşü de sıra dışı olmanın normalleştiğini hatırlatan önemli örneklerden. Söz konusu ayakkabı ve çanta olduğundaysa uyumlu giymeyi seven veya birbirinden tamamen bağımsız iki parça seçen birçok kişi var. Dilediğiniz gibi giyinebildiğiniz bu zamanda karar hakkı sizin; ancak biz yine de ayakkabı çanta kombini yaparken göz önüne alabileceğiniz birkaç öneride bulunmak istiyoruz. Bayan çanta çeşitleri; cüzdan aksesuarlı çanta, omuz çantası, günlük çanta, halka detaylı çanta ve zincirli askılı çanta örnek verilebilir.

 

Siyahın ve Kahverenginin Büyüsü 

Siyah ve kahverengi; yaz ve kış mevsimi dahil her zaman giyilebilen zamansız renklerdendir. Özellikle ayakkabı ve çanta gibi temel gereksinimlerde kahverengi ve siyahın sıklıkla kullanıldığını görürüz. İki rengi bir arada kullanmak biraz zor olup bilgi gerektirse de ayrı ayrı giyilebilir olduğundan büyüleyici etkiye sahiptir. Siyah ve kahverengi kendiliğinden güçlü renkler olduğu için kombinlerde fazla aksesuara veya dokunuşa gerek kalmaz. Her şeyden önemlisi kumaşın kalitesini olduğu gibi gösteren bu iki renk, kaliteli deri veya göz alıcı kumaşlarla rahat bir şekilde eşleşir. Yıllarca kullanacağınız gerçek deri siyah veya kahverengi ayakkabı çanta kombini yapmak gardırobunuza uzun vadeli bir yatırım yapmakla eşdeğerdir.  

 

Her Kadının Sahip Olması Gereken Ayakkabı ve Çanta Modelleri

Siyah ve kahverenginin büyüsünden bahsetmişken her kadının gardırobunda bulunması gereken ayakkabı ve çanta modellerini hatırlatmak istedik. Ruh halimize göre farklı tarzlarda giyinmek isteyebiliyoruz. Bu nedenle siyah deri ciddi bir ayakkabı (topuklu ayakkabı da olabilir) ve neredeyse her kıyafetle uyabilecek sade bir siyah deri çanta olmazsa olmazdır. Kahverengi tonlarında giyinmeyi sevenler içinse taba, camel veya süt köpüğü rengindeki her ayakkabı ve çanta birer şıklık abidesidir. Kürklerle birlikte şıklığını ikiye katlayan kahverengi parçaların her dolapta olup doğru zamanlarda giyilmesi çok önemlidir. Son olarak spor ve gündelik kıyafetlerin tamamlayıcısı olan beyaz bir sneakers ayakkabının dolaptaki önemini ve gerekliliğini hatırlatalım. 

 

Aynı Renk Ayakkabı ve Çanta Nasıl Kombin Edilmeli?

Aynı renk ayakkabı çanta kombini elbette yapılabilir. Tamamen aynı deriden ve aynı renkten yapılmış olmaları kombini çok daha temiz ve şık bir hale getirir. Bununla birlikte bizim size önerimiz aynı renkteki ayakkabı ve çantalara ufak hareketler katmanız. Örneğin siyah deri bir ayakkabınız var ve yine siyah deri bir çanta almayı planlıyorsunuz. O halde çantada ufak kumaş desenlerine, parıltılara veya zincir gibi aksesuar detaylarına yer verebilirsiniz. 

Benzer şekilde çantanın sade olduğu kombinlerde ayakkabıdaki detayların öne çıktığı bir seçim yapılabilir. Örneğin halka detaylı düz mor renk bir çantanız var. Ayakkabı seçimini yaparken aynı tonu tutturmayı başarabiliyorsanız bant, tabanlık, desen veya aksesuar yardımıyla ayakkabının ve çantanın ayrışmasını ancak hala uyumlu kalmasını sağlayabilirsiniz. Şeffaf topuklu ayakkabılar her renk çantaya uyum sağlayacağından zevkine uygun kişiler için güzel bir tercih olabilir. 

 

Kırmızı Gibi Güçlü Renklerdeki Ayakkabı ve Çantaları Aynı Anda Almalısınız

Aynı renk kombin yaparken birkaç istisna bulunur. Kırmızı gibi renkler bir kombin içinde farklı parçalarda kullanılıyorsa çok dikkatli olunmalıdır. Kırmızı, siyah, mavi gibi güçlü ve canlı renkler kumaş farklılıklarını belli edecek, eğer arada renk tonu farkı varsa bunu açık edecektir. Kombindeki şıklığın azalmaması ve tertemiz özenli bir görünüm için detaylara önem verilmelidir. Benzer hatalardan ve görünüşü bozan detaylardan kaçınmak için güçlü renklerdeki ayakkabı ve çantanızı aynı anda alabilirsiniz. 

 

Leopar Desenli Ayakkabı ve Çanta Kombini

Ayakkabı çanta kombini yapmanın en garanti yollarından biri hayvan desenlerini kullanmaktır. Leopar, zebra veya yılan desenleri ayakkabıda ve çantada kullanmak görece daha kolaydır. Genellikle benzer desen örüntüsüne sahip olduklarından farklı zamanlarda alınan leopar bir ayakkabı ve çanta arasındaki fark neredeyse hiç anlaşılmayacaktır. Hatta desenlerin farklı boyutta olması hoş bir görüntü bile yaratabilir. Hayvan desenleri seçildiğinde dikkat edilmesi gereken örüntülerden ziyade renk tonlarıdır. Leoparın kahverengisi iki parçada birbirinden çok farklı olursa hoş durmayacaktır. 

 

Sneakers Ayakkabılar ve Spor Çantalar

Günlük hayatın vazgeçilmez parçalarından sneakers ayakkabıları en uyumlu şekilde tamamlayan çantalar da spor ve renkli çantalardır. Genellikle beyaz, siyah gibi düz renklerde seçilen sneakers ayakkabılara renkli, gösterişli ancak spor tarzdaki çantalar eşlik edebilir. Eğer sneakers ayakkabı içerisinde renkli çizgiler kullanılmışsa çantanın içerisinde benzer renk geçişlerinin olması uyumlu ve hareketli bir görünüm yaratacaktır. Hasır ip askıların, zincirlerin veya cüzdanlı çantaların her biri farklı tarz kombinlerle ve sneakers ayakkabılarla kullanılabilir. 

 

Kombinde Yalnıza Ayakkabı ve Çanta Öne Çıksın İstiyorsanız

Tamamen aynı renkte olan dümdüz ayakkabı çanta kombini, renkli ve desenli kıyafetler için mükemmeldir. Böylelikle kıyafet öne çıkar ve geri kalan her şey nötr kalır. Eğer tam tersi şekilde kıyafetlerin değil ayakkabı çantanın öne çıkmasını istiyorsanız benzer yolu izleyebilirsiniz. Kıyafetlerinizde nude denilen düz renkler tercih ederek tüm odak noktasını ayakkabı ve çantada toplayabilirsiniz. Siyah ve beyaz gibi düz renkli kıyafetleri de tercih edebilirsiniz. Böyle durumlarda ayakkabı ve çantada desen, çiçek, parıltı kullanmaktan hiç çekinmeyin; çünkü bütün dikkatler onların üzerinde ve bu ilgiyi hak ediyorlar.

 

Göz Alıcı Parçaları Gardıropta Saklamayın

Kuralların her zaman bir istisnası vardır. Modaya uygun giyinmek bazı kuralları takip etmeyi gerektirse de kuralsızlığı da içinde barındırır. Bazen müthiş çarpıcı, abartılı ve zengin detaylı bir ayakkabı dolapta durarak eskimemelidir. Çok beğenilen özel tasarım bir çanta uygun ayakkabı yok diye geri bırakılmamalıdır. Çok beğendiğiniz, hayran kaldığınız tek başına star olan parçalar, tek veya birlikte kullanılabilir. Her şeyi birbirine uydurmak zorunda değilsiniz. Kendinizi iyi hissediyorsanız çantanızı takabilir, ayakkabınızı giyebilir ve sokakta yürürken çarpıcı bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

 

Ayakkabı ve Çanta Takımları Tekrar Moda Oluyor!

Modanın hızlı değiştiğini biliyoruz. Demode olarak sınıflandırılan çantaları ve ayakkabıları artık çöpe atmaktansa dolabımızda saklıyoruz; çünkü bir gün yeniden moda olabilirler! Aynı ayakkabı ve çantadan kombin yapmayı sevenler için bir müjdemiz var! Markalar ayakkabı ve çanta uyumunu sağlamak için aynı kumaş ve renkleri kullanacakları üretimler yapacaklar. Böylelikle ayakkabı çanta kombininde hiç düşünmeden aynı yerden uyumlu ayakkabı ve çantaları satın alabileceğiz. Kapitone model cüzdan aksesuarlı çantalar ve topuklu ayakkabılar moda parçaların başında geliyor. Eğer ben tıpatıp aynı giyinmem farklılıklar olsun ama uyumlu olsun diyenlerdenseniz: aynı rengin farklı tonlarını seçerek kombin yapmaya başlayabilirsiniz. Özellikle kahverengi tonlarında çok fazla seçenek bulunmaktadır. Birbiriyle uyumlu farklı kahve tonlarını hem ayakkabıda hem çantada kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm ayakkabı ve çanta modelleri için sitemizi ziyaret ederek alışverişe başlayabilirsiniz. 

 

Bir önceki yazımıza https://www.ervaninbutigi.com/blog/icerik/gunun-her-saatinde-giyebilecegin-ayakkabi-modelleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: ayakkabı çanta
Nisan 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR