Şık Bir Ayakkabı Çanta Kombini Nasıl Yapılır?

ayakkabı çanta kombini püf noktaları

Yılların eskitemediği bir kombin olan Erva'nın Butiği ayakkabı çanta kombini eski yıllardan beridir kadınların uyguladıkları ve gelişme gösteren bir kombin şeklidir. Bu kombin için bazı durumlar olmazsa olmaz dedirtirken, bazı durumlar için tarza özel imajlar ortaya çıkarılabilir dedirtilir. Ayakkabı ve çantaların bir arada uyumlu olarak kullanılması için bazı detaylara önem verilir. Bu detayların en önemlisi ise ayakkabı çanta kombininin giyim kombinini tamamlayıcı olması gerektiğidir.

Şık Bir Ayakkabı Çanta Kombini Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar?

Ayakkabı çanta kombini yapmak, diğer kombinler gibi özel günlere dair bir seçim değildir. Hangi ortama katılınırsa katılsın ayakkabı ile çantanın birbirini tamamlaması ve aynı zamanda giyim parçalarına da uygun olması şarttır. 

Bu uyumu sağlamak için ise,

  • Ayakkabı ve çanta renkleri,
  • Ayakkabı ve çantanın dikkat çekici emtialari,
  • Kişinin stili ve tarzı,
  • Giyim parçaları,
  • Ayakkabıyla çantanın birbirine uyumu

Gibi konulara dikkat edilmesi gerekir. Özellikle yaratıcı kişilik ve sevimli görselin ortaya çıkarılması, kullanıcının hayal gücüyle örtüşecektir.

Ayakkabı Ve Çanta Arasındaki Renkler Arasındaki Uyum

Ayakkabı ve çanta kombininde şık bir tasarım ortaya çıkarmak için bu parçaların hem birbirlerine hem de giyim parçalarına uyumu gereklidir. Estetik ve dizayn olarak bu kombin üçlü bir uyum kombini olacaktır. Bunu sağlamak için parçaların birleştirilmesi ve seçimi bazen zevkleri yansıtırken bazen ise modayı yansıtmalıdır. Ayakkabı ve çantada renk uyumu demek, çantanın ve ayakkabının rengi aynı olacak demek değildir. Bazen ayakkabı ve çanta uyumunda tezat renkler de seçilebilir.

Bazen ise renk geçişleri sağlanır. Ancak renk geçişlerinde sert bir geçiş yapılmaması gerekir. Siyah bir çanta ile beyaz bir ayakkabı kombini yapılması son derece yanlıştır. Buna rağmen seçilen çanta beyaz, giyim kombini gri ve ayakkabı siyah olabilecektir. Bu detay tüm renkler için sağlanabilir. Renksiz bir kombin yapılmak istendiğinde ise soft renklerin birbiriyle uyumu ve hafif ritüelli bir renk geçişi sağlanması, ortaya karizmatik, estetik ve tarz bir duruş çıkarır.

Ayakkabı Ve Çanta Üzerindeki Objelerin Uyumu

Ayakkabı ve çanta kombinlerini şık hale getiren diğer özel bir detayı bu parçaların üzerinde kullanılan objeler oluşturur. Renk kombininden ziyade bu objelerin daha çok dikkat çektiği tüm kadınlar tarafından bilinir. Bu durum kişilerin zevklerine ve görünmek istedikleri tarza özeldir ancak ilgi çekici olmanın da bir zarafeti vardır. Sade ve klasik bir çanta ile şık ve teferruatlı bir ayakkabı kullanmak ideal bir şekli ortaya çıkarır. 

Zincir askılı çanta ile mutlaka sade ve tek bir obje özelliği bulunan bir deri ayakkabı kombin edilmelidir. Hatta bu ayakkabının yalnızca topuk kısmında bir objenin bulunması gizli bir detay oluşturur ve gizemli bir görünüm taşır. Eğer ayakkabıda şıkır şıkır detaylar var ve ayakkabı son derece gösterişliyse bu kez çanta daha sade ve naturel olmalıdır. İkili kombin olduklarını öne çıkarmak isteyenler ise ayakkabıda bulunan en minik objeyi çanta üzerinde kullanabilirler.

Ayakkabı ve Çanta Kombininin Kişinin Tarzına Uyumu

Arkadaş çevremizde belli bir stil ve karizmamız vardır ve bu karizmayı herkes bilir. Taşımış olduğumuz giyim parçaları ve kullanım sağladığımız materyaller tarzımıza uygun olarak değerlendirilir. Bu nedenle ayakkabı ve çanta kombininde de bu stili uygularız. Bu stilin dışına çıktığımızda ise bu durum çevremizdeki herkes tarafından hemen fark edilir. Ayakkabı çanta kombin seçimimizde bu durumun da önemi bulunur. 

Seçimlerimiz bizim stilimize yakışmalı ve birdenbire yaptığımız değişimler çok ilginç durmamalıdır. Bu nedenle katıldığımız ortamdaki stilimize uygun olan seçimleri yapmak ve yavaş yavaş tam stil değiştirmek daha doğru olandır. Salaş giyim tarzını benimsemiş bir kişinin ince bir stiletto ve minik bir çanta seçimi bu nedenle hiç uygun olmayacaktır. Katıldığınız davete veya toplantıya uygun olan giyim stiline uygun seçeceğiniz çanta ve ayakkabı sizi abes göstermeyecektir ancak her zaman katıldığınız davete uçuk kaçık bir ayakkabı çanta kombiniyle katılmanız sizi komik bile gösterebilir. 

Bu nedenle zarif bir elbise altına zarif ve elbisenin renginin bir ton açık, bir ton koyu ya da tam aynı renginde bir ayakkabı seçebilirsiniz. Çanta olarak ise üzerinde tek ve ışıltılı bir obje bulunan elbiseye zıt bir renk dahi seçebilirsiniz.

Desenli Giyim Parçaları İçin Ayakkabı Çanta Kombinleri

Desenli giyim kombinleri ayakkabı ve çanta kombini yapmak için en zengin reyonu bizlere sunar. Desenler ve renkli giysiler, ayakkabı ve çantada da daha çok renk alternatifi kullanabileceğimiz anlamına gelir. Gökkuşağı renklerinde bir elbisenin altında her renk ve hatta siyah bir ayakkabıyı bile kullanabilecekken, çanta seçimimiz elbisedeki en açık rengi seçmemizi gerektirir. Bu kombinlerde ayakkabı ve çantanın uçuk bir şekilde ve şaşalı objelere ihtiyacı yoktur. Zaten elbisedeki renk cümbüşü ve desenler gereken stili sağlamaya etmen olur. Gösterişli olan bu parçaları daha gösterişli hale getirmek kombini rüküş hale getirmektir.

Resmi Bir Ortamda Seçilmesi Gereken Ayakkabı Çanta Kombini

Resmi bir davet veya lansmana katılım sağlanması sadelik ve zarafetin bir arada sunulması gerekliliğini ortaya çıkarır. Bu ortamlarda klasik olmuş giyim parçaları kullanılır ancak kişilerin bu ortamlarda kullanmış olduğu parçalar akılda kalır. Bu nedenle klasik bir takım altına seçilecek olan ayakkabıda kimselerin ayakkabısında olmayan bir detay öne çıkarılmalıdır. Tıpkı çantada da bu özelliğe dikkat etmek şarttır. 

Ayakkabıda kullanılan tek bir taş, inci, fiyonk ve hatta topuk kısmında kullanılabilecek bir inci bile bu kombini klasiklikten uzaklaştırıp sizin stiliniz haline dönüştürecektir. Çanta seçimi için de bu durum söz konusudur. Ayakkabıyı sade olarak seçmek ancak çantada öne çıkan bir obje kullanmak resmi bir davet için stil sahibi bir görsele sahip olmanızı sağlayacaktır.

Eğlenceli Bir Ortama Özel Ayakkabı ve Çanta Kombini

Eğlenceli bir ortama katılırken sevimli ve yaşa uygun giyim parçaları seçmek her zaman için stil olmayı sağlar. Düğün, açılış, kokteyl ve bu anlama gelen tüm ortamlarda eğlenceli bir başlangıç ve gidişat bulunur. Tabi ortama ayak uydurmak için renkli ve özel giyim kombinleri seçilir. Bu tarz ortamlarda ayakkabı ve çanta seçiminde gösteriş ve şatafatın yanı sıra rahatlık da önem taşır. Dolgu topuk, kısa topuk, babet, spor ayakkabı gibi ayakkabılar seçimi bu ortamlara uygun olabilir. Çanta seçimi ise ayakkabının kreatifliğine özel olmalıdır. Spor ayakkabı ile seçilecek çanta modern bir spor çanta olmalı, dolgu topuklu bir ayakkabıya uygun olan çanta ise nubuktan seçilmiş tek detay taşıyan bir çanta olmalıdır. Yeterince gösterişli olan bir giyim tarzına ayakkabı ve çanta uyumu sağlanmak istendiğinde fazla gösterişe kaçmak doğru olmayacaktır.

İş Ortamına Özel Ayakkabı ve Çanta Kombini

İş ortamına özel ayakkabı ve çanta kombini yaparken yine giyim stiliniz karşımıza çıkar. Giyim parçası seçimlerinizi en zarif şekilde tamamlayacak olan çanta ve ayakkabıyı renk uyumuna göre seçebilirsiniz. Sade ve klasik bir giyim kombinini tamamlayacak olan en özel çanta ayakkabı ikilisi tek detaylı objeler olacaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.ervaninbutigi.com/blog/icerik/2021-ayakkabi-modasinda-one-cikan-modeller-neler linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: ayakkabı
Şubat 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR