2021 Ayakkabı Modasında Öne Çıkan Modeller Neler?

2021 ayakkabı modası

Bayanlar giyim modasına önem verdikleri kadar ayakkabı modasına da önem verirler. Modaya uygun ayakkabıları kıyafetleriyle kombin yaparak gündelik yaşamlarında ve iş ortamlarında boy gösterirler. Ayakkabısını modaya uygun olarak tercih eden bayanlar 2021 ayakkabı modasında hangi modellerinin öne çıktığını merak ederler. Bu modelleri öğrendikten sonra marka araştırmasıyla satın alıp kullanabilirler. 

2021 modasında öne çıkan modeller şunlardır;

  • Askeri botlar
  • İpek ve saten ayakkabılar
  • Diz üstü çizmeler
  • Modern kovboy botları
  • Özgün topuklu ayakkabılar
  • Zincir detaylı ayakkabılar
  • Çorap botlar
  • Minik topuklu ayakkabılar
  • Kırmızı ayakkabılar
  • Beyaz ayakkabılar

Öne çıkan bu modeller için inceleme yaparak özel günleriniz ve günlük yaşamınız için giyebileceğiniz şık ayakkabıları satın alabilirsiniz. Bu modellerde üretim yapan pek çok ayakkabı markasıyla karşılaşabilir ve markalar arası fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Askeri Botlar

2021 yılı ayakkabı modasında askeri botlar öne çıkmıştır. Bu botlar özellikle kış aylarında giymeye uygun ayakkabılardır. Ayakların sıcak kalmasını sağlayarak üşüme olayının önüne geçer. Bunun yanı sıra ergonomik yapıları sayesinde ayaklara rahatlık sağlar. Askeri botlar orta ve kısa boylarda üretilerek kadınların tercihine sunulmuştur. Ayrıca sahip oldukları farklı bağcık stilleriyle dikkat çekmektedirler. Özellikle kış aylarında paltoların altına giymek için en uygun modellerdir.

Askeri botlarda yaygın olarak bağcık görülse de bağcık yerine fermuar kullanılan modellerde vardır. Genellikle deri veya suni deri kullanılarak üretilirler. Cool görünmek isteyenler ve sokak modasına uyumlu giyinenler için vazgeçilmez olacak modellerdir.

İpek ve Saten Ayakkabılar

Ayakkabı modasında 2021 yılında öne çıkanlar arasında ipek ve satenden yararlanılarak üretilen ayakkabılar bulunur. Bu ayakkabılar parlak görünümleriyle dikkat çekerler. Aynı zamanda tercih eden kişilere rahat kullanım sağlarlar. Ayrıca üretilen modellere bağlı olarak zarif bir görüntü oluştururlar.

İpek ve saten ayakkabı modelleri parlak renkleriyle dikkat çekerler. İnce topuklu ipek ayakkabı modellerinde taş ve kurdele detaylarıyla ayakkabıların şıklığı artırılmıştır. Özellikle özel günlerde abiye kıyafetlerin altına tercih edilebilirler. Genellikle mavi, kırmızı, sarı, yeşil ve siyah gibi parlak renk tercihlerinde üretilirler.

Diz Üstü Çizmeler

Diz üstü çizmeler 2021 ayakkabı modasında bulunan modellerden birisidir. 2020 yılında trend olan bu modeller yeni yılda da vazgeçilmez olmuş durumdadır. Diz üstü çizmelerin en dikkat çekici özelliği aynı zamanda baldırı geniş çizme özelliği de taşımasıdır. Genel olarak fermuarlı olarak üretilmeleri sebebiyle zahmetli görülen diz üstü çizmeler seksi bacaklara sahip olmak isteyenler zahmetli değildir.

Diz üstü çizmelerde moda genellikle düz renk şeklindedir. Bu renkler arasında siyah, beyaz, kırmızı, mavi, turuncu ve haki renkleri vardır. Ayrıca markalara bağlı olarak leopar veya farklı desenlerde üretilen diz üstü çizmeleri de bulmak mümkündür. Özellikle marjinal olmak isteyenler için farkla desenlerde diz üstü çizme tasarımı yapılmıştır.

Modern Kovboy Botları

2021 ayakkabı modasında karşılaşılabilecek diğer ayakkabı modelleri ise modern kovboy botlarıdır. Bu botlar klasik kovboy botlarından uzaklaşılarak modern çizgilerle tasarlanmıştır. Bu sayede kovboy botlarını tercih eden kişiler modern bir görünüme kavuşmaktadır. Erva'nın butiğine ait modern kovboy botları yüksek topuklu bot, kısa, fermuarlı, süet ve lastikli türlerde bulunur. Ayrıca modellerde leopar ve yılan desenlerine rastlanabilir.

Kovboy botları modern çizgileri üzerinde barındırmalarına rağmen genellikle kahverengi, siyah, haki, lacivert, taba ve vizon renklerinde üretilen ürünlerdir.

Özgün Topuklu Ayakkabılar

2021 ayakkabı modasına yön veren ayakkabı modelleri arasında özgün topuklu ayakkabılar vardır. Klasik topuk görünümünden sıkılanlar dikkat çekici görünüme sahip olan özgün topukları tercih etmektedir. Bu modellerden en dikkat çekeni inci topuklu ayakkabılardır. İncinin ışıltısını ayakkabılarının topuklarında yaşatmak isteyenlerin tercihine uygundur. Ayrıca klasik küt topuk yerine sivri, kristal ve yamuk topuklu ayakkabıların bulunduğu markalarda vardır.

Zincir Detaylı Ayakkabılar

2021 yılı ayakkabı modasında zincir detayı dikkat çeker. Ayakkabılarının zincirle şıklık kazanmasını isteyenler bu ayakkabılardan satın alarak kıyafetleriyle kombin yapabilirler. Ayakkabılarda zincir detayı bant bölümünde, ayakkabının uç kısmında, topuklarda ve fermuar bölümünde görülür. Özellikle kot pantolonlar ve trenç kotlarla kombin yapmaya uygun ürünlerdir. Zincir detaylı ayakkabılarda renk tercihi ise genellikle siyahtır. Zincir detayına sahip olan ayakkabılar arasında botlar, babetler, kare burunlu ayakkabılar, açık ayakkabılar, dolgu ve ince topuklu ayakkabılardır. Ayrıca platform ayakkabılarda da zincir detayına rastlamak mümkündür.

Çorap Botlar

2021 yaz kış sezonu ayakkabı modasında çorap botlarda yer alır. Geçmiş yılda en fazla tercih edilen ayakkabılar arasında bulunan çorap botlar bu senede kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Ayakkabı ve çorabın bir araya gelmesiyle oluşturula çorap botlar kombinlere hareket katılmasını ve şık görünüm kazanılmasına yardımcı olur. Farklı kıyafet stilleriyle birlikte kullanılmaya uygun modellerdir. Ayrıca bu botlar bacak boyunun uzun görünmesine yardımcı olurlar.

Çorap botlar yüksek topuk, kısa topuk, sivri topuk ve küt topuk çeşitlerine sahiptir. İsteğe göre günlük olarak isteğe göre özel günler için tercih edilebilir. Ayaktan kolay bir şekilde çıkabildikleri için günlük olarak kullanımları da çok fazladır. Her kombine uyum sağlayabilmeleri amacıyla çorap botlar genellikle koyu renklerde üretilirler.

Minik Topuklu Ayakkabılar

Kadınlar tarafından son dönemde fazlaca tercih edilen minik topuklu ayakkabılar varla yok arası topuklarıyla ayakkabılara ilginç bir görünüm kazandırırlar. Yere yakın olan bu ayakkabılar genellikle uzun boylu kişiler tarafından tercih edilerek boyun daha uzun görünmesini engeller. Topuk boyunun kısa olması ve yere yakın görünümü sebebiyle tatil zamanları ve yaz aylarında kullanımı daha fazla tercih edilir.

Minik topuklu ayakkabılar özel gün, abiye altı ve günlük kullanımlar için uygun modellerdir. Farklı renk seçenekleri bulunan bu ayakkabıların giyilecek kıyafet rengine göre seçilmesi mümkündür. Siyah renk tercihiyle her kombinde kullanılması mümkündür. Minik topuklu ayakkabılar genel olarak sivri burunlu tasarlanmışlardır.

Ayakkabı Modasında Kırmızı Trendi

2021 ayakkabı modasında kırmızı renk trendi yükseliştedir. Hemen her ayakkabı türünde kırmızı renk kadınlar tarafından yeni yıl itibariyle daha fazla tercih edilmektedir. Kırmızının cesur bir görünüm sağlaması iddialı görünmek isteyenlerin kırmızı ayakkabı modellerinden tercih etmelerini sağlamaktadır. Kırmızı renkte bot, sandalet, platform, spor, yüksek ve kısa topuklu ayakkabılar en fazla tercih edilen ayakkabı türlerindendir. Ayrıca kırmızı renk üzerinde kullanılan taş, kurdele, bağcık ve fermuar detaylarıyla ayakkabılar daha şık bir görünüm kazanmaktadır.

Ayakkabı Modasında Beyaz Trendi

Ayakkabıda beyaz renk birkaç yıl öncesine kadar kadınlar tarafından tercih edilmeyen renkler arasında yer alıyordu. Bunda beyaz renkli ayakkabıların diğer ayakkabılara göre daha çabuk kirlenmesinin etkisi vardı. Ancak son yıllarda bu tercihte bir değişiklik yaşanarak kadınlar tarafından beyaz renkli ayakkabılarda kullanılmaya başlandı. 2021 yılında da beyaz ayakkabı trendi öne çıkarak kıyafetlerle birlikte kullanılmaya devam ediyor. Beyaz renkteki ayakkabılar ferahlık ve zarif bir görüntü sağlamak için tercih ediliyor. Beyaz renkle standart ayakkabı tercihlerinden uzaklaşmak isteyenler beyaz çizme, topuklu ayakkabı veya bot modellerini kullanabiliyorlar.

Bir önceki yazımıza https://www.ervaninbutigi.com/blog/icerik/bayanlarin-vazgecemedigi-bot-modelleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: 2021 ayakkabı modası
Şubat 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR