İlkbahar Modasına Uygun Topuklu Ayakkabı Seçimi

ilbahar ayakkabı modası

Topuklu ayakkabılar hemen hemen her kadının ilgi odağıdır. Daha küçük yaşlarda annelerin ayakkabılarını giymekle başlayan bu serüven çok uzun zaman devam eder. Özel davetlerde, iş yaşamında hatta günlük yaşantıda dahi topuklu ayakkabı tercih eden pek çok kadın bulunuyor. Ancak topuklu ayakkabı tercih edilirken iklim göz önüne alınmalıdır. Kışın topuklu botlar ve daha kapalı topuklu ayakkabılar tercih edilirken ilkbahar ve yaz mevsimlerine uygun olan modeller de farklılık göstermektedir. Özellikle son yılların modası olan şeffaf renkli, taşlı ve hasır taban topuklu ayakkabılar ilkbaharda en çok tercih edilen modellerden bir tanesidir. Her yıl moda kavramı değişip güncellenmektedir. 

Topuklu ayakkabıların kendine has dinamikleri bulunmaktadır. Bağımsız tasarımcılar tasarlanan tarafından tasarlanan bu modellerde elbette ki 2021 yılında da pek çok trend bulunuyor. Sıcak günler için aslında parmakların dışarıda kaldığı açık modeller hayal ediyor olabilirsiniz. Rahatlığı ile bilinen platform topuklu terlik modası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Ayaklarınıza güçlü şekilde destek sağlaması amacı ile özellikle 70’li yıllara damga vuran ve vintage tarzı ile dikkat çeken topuklu terlik çokça tercih ediliyor. Yine nostalji tutkunları için birbirinden farklı topuk yükseklikleri ile uçları sivri olan modeller de tercih ediliyor. Son derece romantik olan bu parçalar klasik kıyafetler ile özel günleri taçlandırıyor. 

Minimalizm hissi veren ve özellikle ilkbahar mevsiminde tercih edilecek olan modellerden bir tanesi de dekolteli modeller oluyor. Heykel şeklinde topuklardan oluşan bu modeller ile özellikle küt burunlar da çokça tercih ediliyor. Çift bantlı topuklu ayakkabılar da 90’lı yıllardan günümüze geri çağırılıyor. Sıcak günlerde ayağınızdan çıkarmayacağınız bu modeller ilkbahar ve kış koleksiyonuna damga vururken bazı kadınlar rahatlık, bazı kadınlar ise şıklık arıyor. Her kadının topuklu ayakkabıdan beklentisi farklı olduğu için sizlerin beğenisine pek çok model sunuyor. Kimi kadınlar hiç topuklu ayakkabı kullanamazken kimleri de günlük yaşantısında dahi topukludan vazgeçemiyor. Hal böyle olunca sunulan rahat modeller ile kadınların topuklu ayakkabı üzerinde de pamuklar üzerindeymiş gibi durması sağlanıyor. 

 

İlkbahar Aylarında Topuklu Ayakkabı Seçmenin İncelikleri

Koleksiyonumuzda yer alan ender parçalardan olan topuklu ayakkabılarda sizlere özel tasarlanan pek çok ürün alternatifi bulunuyor. Topuk yüksekliği farklı olan ve çeşitli detaylar ile hareket kazandırılan modeller süet, deri, rugan gibi farklı malzemeler kullanılarak imal ediliyor. Topuklu ayakkabıların ayak yapısına zarar vermemesi için özellikle mevsimine uygun şekilde seçilmezi gerekiyor. 

  • Ayakkabının topuk kısmından sıktığınızda topuk kısmı ile birbirine yaklaşmaması yani sert olması gerekiyor. 
  • Topuk kısmı yumuşak olmamalı, ön kısmı geniş ve topuğu sıkı bir şekilde kavrayan modeller tercih edilmeli.
  • Ayak sağlığı düşünülerek topuklu olan modeller tercih edilmeli. 
  • Ucu çok sivri olan modeller parmaklarda şekil bozukluğuna sebep olabilir. 
  • Ayakkabının herhangi bir yerden hava alıyor olması ayak sağlığı için önemlidir. 
  • Özellikle ilk kez topuklu ayakkabı tercih ediyorsanız dolgu topuk daha doğru bir seçenek olacaktır. 
  • Denge problemi yaşıyorsanız ve duruşunuz kambursa yine dolgu topuklar ayaklarınızı destekleyecektir. 
  • Bir numara küçük ya da bir numara büyük almak yerine kendi ayak numaranıza uygun olan modeli tercih etmelisiniz. Numara sizlere uygun olmadığında yürüyüş bozuklukları meydana gelebilir. 
  • Son yılların modası olan kadın terlik modelleri rahat olmaları sebebi ile çokça tercih edilmektedir. 
  • Kalın topuklu modeller faklı kombinlerle de uyu sağlayabilir. 
  • Platformlu ayakkabılar her dönemin trendidir. Özellikle düğün ve davetler için tercih edilebilir. 
  • Yine stiletto modeller de her döneme damga vurmaya devam ediyor. Bu model parmakları sıkıştırmaya meyilli olacağından dolayı küçük alınması ayakta çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu sebeple tam numara temin edilmelidir. 
  • Ayakları sıcak havalarda terletmeyecek önü ya da arkası açık, hava alma kabiliyeti olan modeller yaz ve ilkbahar aylarında tercih edilebilir. 

 

Bir Topuklu Ayakkabıdan Ne Bekliyorsunuz?

İster konfor, ister özel kalite isterseniz de modernist dokunuşlar arıyor olun, yüksek kaliteli ve birinci sınıf işçilik ile imal edilen modeller trendler ile şıklığın sembolü olmaktadır. Sıra dışı ve gösterişli olan koleksiyon ile birlikte yüksek konfora ve hoş görünüme sahip modelleri sitemizden temin edebilirsiniz. Her yaştan kadına hitap eden bu modeller keyifli bir deneyim yaşamanıza yardımcı olacaktır. İlk etapta kadınların zorlandığı, ancak daha sonra kullandıkça bırakamadığı bu modellere kadınlar tarafından aslında bir servet yatırılıyor. Kıyafet konusunda son derece rahatına düşkün olan kadınlar topuklu ayakkabıları geçmişte sadece özel davetlerde kullanıyor olsa da bu gün hayatımızda yer almaya başladı. Özellikle günlükte daha alçak topukların tercih edildiği topuklu ayakkabılarda davete göre topuk boyu uzuyor. Bunu pek çok kadın daha çekici görünmek için yapıyor. Peki neden? Feminenliğin ve kadınlığın ifadesi olarak kullanılan bu tür ayakkabıların kadınlar arasında bir yarış konusu olduğunu biliyor musunuz? İşte pek çok kadının topuklu ayakkabıları tercih etmesinde temel sebep çekiciliğini ortaya koymak istemesidir. 

Erkekler kadınlara göre daha az adım sayısı ise istedikleri mesafeye ulaşıyor. Hareketlenmeye bakıldığında erkeklerin yürürken aktif olan noktası kafaları iken kadınların ise kalçaları oluyor. Yapılan araştırmalar sonucu kadınların topuklu olan modelleri giyerek yürüdüğünde daha kadınsı olduğu kanısı bulunuyor. Topuklu ayakkabı kadınlarda pelvik bölgesinin, bacak ve kalçaların hareketine yardım ediyor. Yüksek topuklardan oluşan ayakkabılar kadınların daha çekici olmasına yardımcı olurken topuklu ayakkabı üzerinde yapılan abartılı hareketler de kadınlara özgüven katıyor. 

 

Modaya Uygun Ayakkabı Seçimi Bilimsel Gerçeği

Yapılan araştırmalar kadınların bu tür ayakkabıları tercih etmesinin temel sebebinin aslında moda ya da güzel görünme tutkusu olmadığını ileri sürüyor. Hatta topuklu ayakkabıların M.Ö. kullanıldığı ifade edilirse bu düşünce desteklenmiş olur. Şıklık olarak ise ilk olarak 1533 yılında Floransa’da Mecidislerin kızı olan Cetherine tarafından düğünde tercih edilmiş. Günümüzde farklı alternatifleri bulunan bu ayakkabılar kadınlar tarafından mevsimlere uygun olarak tercih ediliyor. Kış aylarında sıcak ve kapalı ortamlarda tercih edilen bu ayakkabılar yaz ve bahar aylarında da hem spor hem de şok kombinler ile rahatlıkla kullanılabiliyor. Örneğin bir kot pantolon, blazerceker ve stiletto giyerek daha şık görünmek mümkün. Yine bir takım altına giyilecek olan topuklu ayakkabı ile iş toplantısı dâhil farklı davetlere de katılmak mümkün. 

Taşlı, simli, pullu, tokalı pek çok model var ve bunlar kullanılış amacına uygun olarak üretiliyor. Düğünlerde daha abiye olan modeller tercih edilirken günlük yaşantıda ayakları yormayacak, topuk boyu daha kısa ve kalın olan modeller tercih ediliyor. İlkbahar aylarında moda olan şeffaf bantlı ya da onu kapalı olan ayakkabılar taşlarla süslendiğinde gelinlik altında dahi rahatlıkla kullanılabiliyor. Aynı zamanda günümüzde şıklığın bir parçası olan bu modellerin sadece siyah gibi koyu renkler değil, içinizde de baharı getirmesi için rengarenk tercih edilmesi için geniş bir ürün skalası sunulmaktadır. Neon renklerden soft renklere kadar dilediğiniz farklı renk ve modelleri sayfamız üzerinde bulabilir, ayakkabı numaranız ile birlikte tek bir tık ile sipariş edebilir, kapıda ödeme avantajlarından yararlanabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımızda Doğru Ayakkabı Numarası Seçimi hakkında bilgiler paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: ilkbahar ayakkabı modası
Mart 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR