En Rahat Topuklu Ayakkabı Modelleri

Rahat Ayakkabı

 

Kadınların en çok sevdiği ayakkabı modelleri arasında topuklu ayakkabılar geliyor. Pek çok kadın başlarda topuklu olan modellere tepkili yaklaşsa da giydikten sonra vazgeçemiyor. Topuklu ayakkabı tercihinin aslında pek çok sebebi var. Kimi giydiklerinin daha güzel görünmesi, kimi dik kurabilmek, kimi de boyunu uzatmak için tercih ediyor. Sebep her ne olursa olsun birbirinden güzel olan topuklu ayakkabı modelleri kadınları adeta büyülüyor. Klasik giyim tarzını simgeleyen bu modeller spor ceketler ile de kullanılabiliyor. İster etek isterseniz de pantolon altına tercih edeceğiniz pek çok topuklu ayakkabı modeli bulunuyor. Düğün, nişan gibi özel günler için abiye tarzda olan topuklu modeller tercih edilebilir. 

Ayrıca topuklu ayakkabı deyince aklımıza yüksek topuklu kırmızı rugan bir ayakkabı gelse de topuklu modelleri sadece bununla sınırlı değil. Platform topuk, dolgu topuk vb. pek çok model bulunuyor. Tercih edilecek olan bu modeller ile birlikte kadınlar kombinlerini tamamlama fırsatı elde ediyor. Yine toplantılarda, iş hayatında ya da günlük yaşamda tercih edilen topuklu ayakkabıların imal edildikleri malzemeler de farklılık arz edebiliyor. Deri, rugan, süet gibi pek çok farklı malzeme kullanılarak imal edilen topuklu ayakkabılar da rahat olur mu demeyin. Doğru seçilen topuklu ayakkabılar ayak sağlığını tehlikeye atmıyor. Bu sebeple gün boyu kendinize ve ayaklarınıza zarar vermek yerine doğru model ile gün içinde rahat edebilirsiniz.

Doğru ayakkabı sadece kıyafet ile uyumlu olan model değildir. Ayak yapınız ve ayak numaranız ile uyumlu olan modeller anlamına gelir. Örneğin ayaklarınız çok fazla taraklıysa ucu sivri olan topuklu ayakkabı modellerini satın almanız ayak sorunlarınızın tetiklenmesine yol açacaktır. Yine bol bir ayakkabı seçimi ayağınızın burkulmasına yol açabilir, çeşitli kas ve lif sorunlarını tetikleyebilir. Eğer topuklu ayakkabıda rahatlık arıyorsanız dolgu topuk modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modellerin taban kısımlarının dolgulu olması sebebi ile zemine daha rahat basmanız açısından gereklidir. Aynı zamanda ayağınızın burkulma ihtimali daha düşüktür ve ayaklarınız bu model içerisinde kendini daha özgür hissedecektir. 

 

Zarafet ve Şıklığın Ayaklara Dokunuşu 

Topuklu ayakkabılar hemen hemen birçok kişi tarafında son derece önemsenen ve vazgeçilmez denilen noktada yer almaktadır. Birçok kıyafet ile eşleşebilen ve tamamlayıcı unsuru yüksek olan bu ayakkabıların vücut hatlarını inceltme gibi de bir özelliği bulunuyor olmaktadır. Klasik ve spor birçok tarzı bir arada barındıran topuklu ayakkabıların uymadığı bir tarz yok denecek kadar azdır. Önemli olan bu tarz ayakkabılarda rahatlığın ön planda olması ancak tabii ki rahatlık derken görünüşün salaş olması anlamına gelmemektedir. Son derece zarif duruşuna rağmen oldukça ortopedik olan ürünler kadınlar tarafından oldukça beğeni toplamaktadır. 

Ayak yapısı ve ayak tabanı özelliği ile doğrudan bağlantılı olan bu kategorideki ayakkabılar taban problemi olanlar için dahi özenle üretilerek kullanılmaktadır. Taban bölümü herkes için oldukça önemli bir konudur. Sağlıklı vücut için sağlıklı bir ayak ihtiyacı bulunan kişilerin ayak sağlığı ise ayak tabanlarından geçmektedir. Birçok kişi bazı durumlarda görünüşüne aldanarak birkaç saat rahatsız olma olasılığını göz ardı edebilmektedir ancak bu tip durumlarda ayak tabanının sağlıkla basması ve üzerinde durduğunuz ayağınız hiçbir koşulda zorlanmamalıdır. Bu şekilde yaşlılığa doğru adımlarla ilerlemiş olursunuz malum gençlik döneminde bilhassa ayak bölgesinde yapılabilecek hata duruşlar yaş alan bedenlerde etkilerini gösterebilmektedir. 

En rahat ayakkabı olarak görülen dolgu topuklu ayakkabı modelleri bir bakıma küçük bir kaçış olduğu düşünülebilir. Birçok kişi özel olarak dolgu topuklarda kendilerini rahat hissederken bazı kişiler ise boy faktöründen avantaj kazanabilmek için başka bir seçenek yoksa dolgu topuklar eşliğinde uzun boylu olabilmeyi tercih etmektedir. Bu sayede dolgu topuklar ile ne kadar yüksek topuk giyerseniz giyin asla rahatsızlık yaşamazsınız taban faktörü olması sebebiyle stiletto modeller dolgu topuklara oran ile biraz daha zorlayıcı ya da ortopedik modeller olmamaktadır. 

 

Farklı Tasarımlar İle Topuklu Ayakkabıların Duruşu 

Kıyafetlerin en güzel tamamlayıcısı olan ayakkabılar özellikle gece kıyafetlerinde bir numara favori olarak görülmektedir. Farklı birçok tasarım ile satışa sunulan onlarca hatta yüzlerce ürünler varken kişiler ortopedik konfor ile bu tip ayakkabılara itibar edebilmektedir. Genellikle kadınlar geçmiş dönemlerde ayak konforlarına aldırış etmeden birçok modelde ve tabanda ayakkabılara giydikleri bilinmektedir. Ancak günümüzde durum bu şekilde değildir. Topuklu ayakkabılar gün içerisinde üzerinde durulma saati oldukça fazla olması nedeniyle rahatsızlık vermesi halinde ciddi yaralara ya da taban sorunlarına sebep olabilmektedir. 

Sağlıklı adımlar için gerekli olan tek şey eğer ki bir taban sorununuz yoksa ki bu taban sorunu düztaban olmak ya da ayak oyuğunuzun fazla oyuk olması gibi sıra dışı sağlık problemleri yoksa bu tip ayakkabılar üzerinde konfor bulabilmeniz mümkün olacaktır. Topuklu ayakkabı denildiğinde kısa küt topuklu ayakkabılar da gözler önüne gelebilir ya da canlandırılabilir bu tip kısa ve küt topuklu ayakkabılar kategorisinde en rahat topuklu ayakkabılar olarak adlandırılırken tercih edilme oranı ise oldukça fazla durumdadır. Kısa topuklu ayakkabılar parmaklarınıza yük dengesini ve ağırlığını fazla yüklemeyeceği için bu açıdan da diğer modellere oranla ön planda yer alarak konfor kalitesini kişilere sunabilmektedir. 

 

Topuklu Ayakkabılarda Konfor ve Moda 

Gün içindeki yaşam telaşları sayesinde birçok detayı atlayarak ve hatta kendimizi düşünmeden günü tamamlamaktayız. Ancak bu durum herkes için eşit koşullarda gerçekleşmez. Kadınlar için saatlerce topuklu ayakkabılar üzerinde dolaşmak ya da sunumlar yapmak hiç kolay değildir. Bu nedenle giyilen ayakkabıların konforlu olması son derece önemli bir durum olmaktadır. Çok uzun olmayan hatta yerden iki ya da üç parmak yükseklikte olan topuklu ayakkabıların aslında vücut ve ortopedi sağlığına yararı olduğu bilinmektedir. Bilhassa hafif kilolu kişilerin bu tarz yani kısa topuklu ayakkabılar tercih ediyor olması bel ve üst bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. Bu nedenle kısa topuk kullanan kadınların yaş aldıkça klasik ayak ve bel ağrısı fazla görülmemektedir. 

Bilimsel bir araştırma neticesinde düztaban yani topuksuz ayakkabı modellerinin yüksek topuklu modeller ile aynı etkilere sahip olduğu kısa topuklu modellerin ise ortopediye fayda sağladığı ayaklardaki yükü hafiflettiği söylenmektedir. Bu durumun tek sebebi ise, vücut ağırlığı aşısı yüksek topuklu ayakkabılarda parmaklara vererek parmak sağlığını ve ayak bileği sağlığını tehdit edebilmektedir. Topuksuz ayakkabılarda ise bu ağırlık merkezi topuk bölgesine yüklenmekte ve bu durum da topuk dikeni hastalığı tetikleyen bir etken olduğu anlatılmaktadır. 

Ayak sağlığı açısında her gün rutin olarak giyilmesi gerekiyorsa çok yüksek topuklu ayakkabılar yerine hafif topuklu ayakkabıları tercih edilebilmektedir. Kilo problemi olmayan kişilerde topuklu ayakkabılar çok fazla zararlı olduğu düşünülmemektedir. Tabii ki rutin olarak her gün giyildiğinde ve saatlerce ayakta kalan biri için konuşulması gerekirse sağlığı tetikleyici bir unsur olacaktır. Fakat önemli olan ayak ile uyumlu ve kilo orantısı yapılarak topuk boyları ayarlanması gerekir. Ancak topuklu ayakkabı ile rahat edemediğiniz fikrine varırsanız bayan sneakers modelleri de işinizi görecektir.

 

 

 

Bir önceki yazımızda https://www.ervaninbutigi.com/blog/icerik/ilkbahar-modasina-uygun-topuklu-ayakkabi-secimi hakkında bilgiler paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.

 

 

 

Etiketler: En Rahat Ayakkabı
Mart 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR