Büyük Numara Bayan Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı

büyük numara kadın ayakkabı

Eskiden küçük ayağı olan kadınlar daha çekici bulunurken günümüzde buna benzer tabular bir bir yıkılıyor. Boyu uzun olan veya ayağı büyük kadınların sayısı gittikçe artıyor. Yaşanılan en büyük problemlerden biri ise ayakkabı üreticilerinin büyük numaralı kadın ayakkabı üretiminde cimri davranıyor olması. Spor ayakkabı gibi günlük kullanım için satın alınan ayakkabı çeşitlerinde büyük numaralar daha çok üretiliyor. Halbuki kadınların birçoğu topuklu ayakkabı giymeyi çok seviyor; ancak ayağına uygun bir topuklu ayakkabı bulamadığı için bu sevdasından vazgeçiyor. Kısacası bir kadın için büyük numaralı ayakkabı bulmak oldukça zor. Peki, şartlar böyleyken her bulduğumuz büyük numaralı kadın ayakkabısını satın mı almalıyız? Elbette hayır. Büyük numara kadın ayakkabısı seçimini nasıl yapmanız gerektiğine dair size birkaç öneride bulunmak istiyoruz.  

 

Kadınların Doğru Ayakkabı Seçimi Yapması Neden Önemlidir? 

Çoğu kadının yanlış ayakkabı seçimi yaptığını biliyor muydunuz? Yanlış numara ayakkabı almak acı verici olmakla birlikte giyen kişiyi oldukça rahatsız eder. Ayakkabıdan kaynaklanan ufak bir baskı bile normal kan akışını engelleyebilir ve ayakta vurma, su toplaması veya şişme gibi sorunlara yol açabilir. Bazen ayakkabı ilk giyildiğinde her şey doğru hissettirir; ancak zamanla ayakkabı vurmaya veya sıkmaya başlayabilir. Durum böyle olduğunda ayakkabının numarasında veya ayak parmaklarının yerleşmesinde bir sorun var demektir. Ayakta oluşabilecek rahatsız hissi ve deformasyonları önlemek için numara seçimi doğru yapılmalıdır.  

 

Mağazada Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır? 

Eğer ayakkabıyı bir mağazadan satın alıyorsanız denersiniz. Hatta ayakkabı çiftini aynı anda deneyerek bir süre yürümeniz önerilir. Size ayakkabıyı deneten kişinin ayak parmağınız ve ayakkabı arasındaki boşluğu kontrol ettiğini hatırlarsınız. Doğru ayakkabı seçimindeki en önemli noktalardan biri ayak parmaklarının sıkışmamasıdır. Bazen ayakkabı numarasının küçük olmasından bazen de ayakkabı ucunun dar olmasından dolayı ayakkabı ayağı sıkar. Böyle durumlarda muhtemelen ayakkabıyı denediğiniz ilk anda rahatsızlığı hissedersiniz. Seçiminizde değişiklik yaparak yanlış ayakkabı seçimini önlemiş olur ve evinize size en uygun ayakkabıyla dönersiniz. Peki, internetten alışveriş yapıyorsanız ne yapmalı? 

 

İnternet Alışverişinde Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır? 

İnternet mağazalarındaki çeşit fazlalığı ve fiyat uygunluğu nedeniyle alışverişlerin birçoğu dijital ortamda yapılmaya başlandı. Dışarıya adım atmadan baştan aşağıya alışveriş yapmanız mümkün. Belki kıyafet ve çanta alışverişlerinde alışveriş yapmak oldukça zahmetsizdir. Bedeni seçer veya modeli beğenir ve siparişi verirsiniz. Ayakkabı alışverişi yaparken birçok kişi tereddüt eder. Özellikle ayak numarası büyük kadınların seçenekleri azalırken yapılan tercihin doğru olup olmadığı daha önemli hale gelir.  

Resmini gördüğünüz çok beğendiğiniz bir ayakkabıyı yanlış numara söylemekten çekindiğiniz için almaktan vazgeçebilirsiniz. Belki size tam olacak bir ayakkabıyı sipariş etmiyorsunuz halbuki o ayakkabıyı hangi kıyafetlerle giyeceğinizi bile planlamıştınız! Eğer yanlış seçim yapma telaşınızı bir kenara koymak ve heyecanla yeni ayakkabınızı beklemek istiyorsanız sizle online alışveriş yaparken doğru ayakkabı seçimi yapmanın püf noktalarını paylaşmak istiyoruz. 

 

Büyük Numara Kadın Ayakkabısı Nasıl Doğru Bulunur? 

Ayak numarası zamanla değişebilir. Elbette ki arada çok büyük numara farkları bulunmaz; ancak ayakkabının modeline göre bu farklılık hissedilebilir. Yaşlanma, hamilelik, kilo değişiklikleri ve diğer faktörler bunda etkilidir. İnternetten online alışveriş yapmadan önce ayakkabı numaranızı evde kendiniz ölçmeniz bu nedenle önemlidir. Evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Dünyada ortak olarak kabul edilen ayak ölçüsü yoktur. Üreticiden üreticiye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle ayağınızın uzunluğunu bir cetvel yardımıyla ölçebilirsiniz. Topuğunuzun ve en uzun ayak parmağınızın bitim noktası arasındaki mesafe ayakkabı numaranızdır. Uzunluğu santimetre cinsinden bulabilir ve ardından uluslararası ölçülerin bulunduğu tablodan karşılığını öğrenebilirsiniz. İnternetten büyük numara kadın ayakkabı alışverişinizi daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz. 

 

Ayakkabı Modeli Ayağa Uygun Olmalıdır 

Ayakların şekli hangi model ayakkabı giyilmesi gerektiğine dair bilgi verir. Bununla birlikte bazen üreticiler ayakkabıların kalıbını veya pabuç kısımlarını dar yapabilir. Böyle durumlarda yarım veya bir numara büyük ayakkabı almak gerekebilir. Örneğin normalde 38 numara giyen birinin sivri burunlu ayakkabılarda bir numara büyük seçim yapması gerekebilir. Ayakkabının şekli kendiliğinden baskı yaratacağından ayak parmaklarına alan açmak gerekir. 

 

Mevsime Uygun Ayakkabı Seçilmelidir 

Mevsim, ayakkabı seçiminde büyük rol oynar. Yaz aylarında ayaklar daha çok terleyeceğinden kumaş ve model seçimi buna göre yapılmalıdır. Eğer sürekli hareket halinde olan biriyseniz ayaklarınızın şişeceğini hesaba katmalı ve esnek yapılı ayakkabıları tercih etmelisiniz. Kış mevsimine uygun bir seçim için ayakkabının bir tık daha bol olması önerilir; çünkü sıkı ayakkabıların soğuğu daha çok olduğu bilinmektedir. Hangi mevsimde ne tarz bir ayakkabı giymek istediğinize karar vererek önerilerimizi dikkate alabilir ve doğru bir seçim yapabilirsiniz. 

 

Büyük Numara Kadın Bot Seçimi  

Bileği ince ancak ayağı geniş kadınlar fermuarlı veya bağlamalı botları tercih etmelidir.  Böylelikle ayak kısmı gevşetilirken bilek kısmındaki kavrayış arttırılabilir. Ayakları taraklı kadınların daha rahat edebilmesi için sivri burun tercih etmemesi önerilir. Numara çeşitleri;

Büyük Numara Kadın Sneakers Seçimi  

Büyük numara kadın sneakers seçiminde en önemli kriter rahatlık olup ardından estetik gelmektedir. Bazı sneakers ayakkabılar yapı gereği kaba durabilir. Bir de ayakkabının numarası büyük olursa bu estetik görünümde hoş durmayabilir. Büyük numara kadın sneakers seçimi yaparken ayakkabının hantal durmaması oldukça önemlidir.  

 

Büyük Numara Kadın Topuklu Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır? 

Belki de kadınların büyük numara bulmakta en çok zorlandığı modellerden biri topuklu ayakkabıdır. Piyasadaki 40 ve üzeri topuklu ayakkabı üretimi birçok kadını mutlu etmektedir. Peki, acı çekmeden ve yürüyüş bozuklukları yaşanmadan giyilebilecek en yüksek topuklu ayakkabı hangisidir? Elbette bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişir. Topuklu ayakkabı giymeye alışkın olup olmamak, herhangi bir kemik rahatsızlığının olup olmaması ve kişinin kendini nasıl rahat hissettiği bu sorunun cevabını belirler.  

Kadını çekici gösteren topuklu ayakkabı giymesi değil; o topuklu ayakkabıyı nasıl taşıdığıdır. Rahat bir şekilde yürüyor kendinden emin duruyorsa ayakkabının ne kadar topuklu olduğu belki de hiç önemli olmayacaktır. Elbette çok ince ve sivri topuklularla yürümek bir marifettir; ancak önemli olan kişinin kendini tanıyarak hangi yükseklikteki topuklularla en rahat şekilde yürüyeceğini keşfetmesidir. 

 

Büyük Numara Stiletto Ayakkabılar 

Topuklu ayakkabı deyip geçmemek lazım. O kadar çok model var ki! Topuğun yüksekliği ve burnun sivriliği topuklu ayakkabı rahatını belirleyen önemli faktörlerdir. Bununla birlikte ayakkabının bantlarından kullanılan süslemelerine kadar her detay çok önemlidir. Birçok kadın için topuklu ayakkabı stiletto demektir. Düz renklerinden parıltılı olanlarına şeffaflarından bantlılarına stiletto günün her saatinde tercih edilebilir bir modeldir. Düz renk stilettolar her kombinle uyumlu olup kurtarıcı görevi görür. Kapitone model stilettolar ile şıklığınızı baştan yaratabilirsiniz. Farklı olmak ve kombine renk katmak için ideal bir modeldir. Son dönemlerde moda olan şeffaf stilettolar birçok kadın için zarifliğin ve şıklığın sembolü haline gelmiştir. Kelebek deseniyle çiçekle veya parıltıyla süslenen şeffaf stilettolar yüksek olmayan topuklarıyla hem rahat hem de bir o kadar şık. 

 

Bir önceki yazımıza https://www.ervaninbutigi.com/blog/icerik/ucuz-bayan-ayakkabi-modelleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: büyük numara bayan ayakkabı
Nisan 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR